2009. november 17., kedd

Project - Konyecowa 2.

Helló gyerekek!

Első körben lenne egy technikai kérdésem. Nekem tudnom kén az előző bejegyzéseket szerkeszteni? Mert az a helyzet, hogy nem tudom, aztán ki tudja, hogy mi van.

Akkor jöjjön az ötlet. Első körben egy inspiráló videó. Nem tudom, ki ismeri Tim Burton-től a Vincent-et, az órán egyvalaki jelezte, hogy igen, szal akkor aki akarja, nézze meg, ez hatott rám inspirálóan.
Na, igen, a története az én ötletemnek az lenne, hogy egy Vincent-hez hasonló, kicsit fura kisfiú/kislány a főszereplő, aki lelkileg kicsit más mint a többiek, és ezért nem nagyon fogadják el. Itt persze nem erre e kitaszított tipikus renegát figurára kell gondolni, inkább csak el elég antiszoc gyerekre. Ez az illető bk 8-12 éves, szóval még kisgyerek, és eléggé eszképista, azaz nem fogadja el a világot olyannak, amilyen, és ezért egy saját maga által elképzelt álomvilágban él. A történet kétféleképpen lehetne interaktív. Az egyik:
Ki lehet választani, hogy egy adott helyzetben mi történjen a szereplővel. Pl: A színeshajú csávóka bokán rúgja vagy nem. Ha igen, akkor az emberünk leül a székre, és elképzel magának egy barátocskát a saját világocskájában, aki nem rúgja bokán. Ha meg a színeshajú csávó nem bántja, hanem ráköszön, és megdícséri a cipőjét, vagy valami, akkor a figura ugyanúgy leül, és beleképzeli ezt a srácot a világába, ahol együtt boldogan tengetik életük napjait. Persze ezt mind nem ilyen primitív elemekkel, hanem azért a történethez illőbb, úgymond művészibb gondolatokkal. Ehhez lenne szükségem néhány finoman elvont (mint én) egyénre, akikben van indíttatás arra, hogy ezeket a saját ötleteikkel színesítsék.
A másik változat az interaktivitásra:
A figuránk egy úgymond felébredt eszképista, aki megpróbálja a világot a saját elképzelése szerint megformálni, ahogyan ő a kis antiszoc fejével elképzelgette, és másokat is (konkrétan az egész világot) bele akarja vonni. És itt a néző válogathatna, hogy a szereplőnk kit akar megváltoztatni, éy hogyan. Példának okáért mondjuk az illető odamegy a bunkó csajhoz. Mit csinál vele? Megkéri, hogy lécci aranyom, legyen már benned egy kis empátia, vagy megkéri, hogy jöjjön vele, és jó dolgokat csinálnak együtt, vagy csak szimplán megpróbál a barátja lenni, vagy elmondja neki, hogy sokkal jobb lenne neki is, ha nem rúgna fel minden második embert. Ez persze egy szintén nagyon primitív példa, tehát ez természetesen nem lenne benne ilyen pongyolán a filmbn.
Mindezek mellett, akármelyiket választjuk, legyen a történetenek egyfajta sötét, borzongató hangulata, de egyúttal ez a szereplő a saját személyisége, és szerencsétlensége által adjon neki egyfajta gyermeki bájt. Mint a Tim Burton filmek általában. Itt kihangsúlyozom, hogy nem tanácsos megpróbálni őt utánozni, mert láttam már rá példát, és az eredmény kifejezetten rémes.
Eléggé előrerugaszkodva lenne ötletem a filmzenére. Sztem lehetne filmekből zenéket kivágni, csak ne legyenek túl ismertek, mint a Csillagok háborújáé, vagy az Indiana Jones-é. De a Danny Elfman nevű zeneszerző egyed által kreált filmzenék, pl: Ollókezű Edward zenéje, vagy ilyesmik passzolnának a film hangvételéhez. Ez persze csak egy tipp. Ezt majd a hangos emberünk fogja eldönteni.
Nagyon kérek mindenkit, aki egy kicsi indíttatást is érez arra, hogy ebbe a munkába beleszóljon, az tegye meg bátran. Úgy elnézve a társaságot, nagyon sok remek emberke van, akiket el tudnék képzelni, hogy segít a filmben, és ha elég ember segítene, sztem egy jó film lenne belőle. Sőt, ugye hallottam, hogy egypáran tök jók gyurmából, ezt a mesét vagy mit még gyurmásan is tök jól el tudnám képzelni, tehát, akinek van kedve vagy ötlete, ne kíméljen!

Konyecowa

4 megjegyzés:

  1. Szia Konyecowa!

    Az nem derült ki nekem elsőre az eddigiekből hogy filmet akarsz csinálni, vagy animációt mint a Burton? Mindenesetre az amit itt leírtál, elég bonyolult és összetett dologonak tűnik nekem, akármelyik technika is. Neked is azt javaslom, hogy próbáld meg magadban letisztázni, hogy miről is szólna a filmed egy mondatban megfogalmazva? Pl.:Arról hogy az erős többség kitaszítja a gyengét, és ez nem helyes. Vagy, hogy milyen csodálatos az emberi fantázia, és milyen kár hogy a világba kevés dolog jön át belőle. Az egy második lépcső, hogy ezt egy kisfiún keresztül mutatod be, ami persze jó választás, mert a gyermeki fantázia egészen elképesztő tud lenni, illetve még gyakran keveredik a valósággal. Ha megvan a mondatod, megnézzük hogy hogyan lehetne tovább lépni!

    VálaszTörlés
  2. Nos, nagyjából nekem teljesen mind1, hogy élőszereplős, vagy animációs, attól függ, mire lesz lehetőség. A lényeg, azaz A MONDAT, mivelhogy nem akarom, hogy az egész egy tipikus amerikai bénakisgyerekafőszereplő beállítottságú legyen, inkább a gyermeki fantázia végtelenségét hangsúlyozná ki a mondanivaló. Persze ennek érdekében rengeteget kellene egyszerűsíteni rajta, dehát erre van a stáb. Ezért mondom, nyitott vagyok minden építő jellegű ötletre. A szereplő lehet kislány is, attól függ, hogy a többségnek melyik tetszene jobban.
    Ha meg is kell fogalmazni azt a jelentőségteljes vagy milyen mondatot, akkor itt van:
    A gyermeki fantázia olyan színes és végtelen, hogy néha csak a valóság állhat az útjába.
    És természetesen legyen happy end!:)

    VálaszTörlés
  3. Ja, igen, és hogyha animációs lenne, akkor grafikát én is tudnék tervezni hozzá. Nem biztos, hogy ez pont ehhez a hangulathoz illik, de van egy saját, énterveztemegrafikátmegazilyesmitrajz, ilyenekkel esetleg meg lehetne csinálni:
    http://konyecowa.deviantart.com/art/Bag-of-bones-143034568
    Persze ez is csak egy ötlet a sok közül, amit lehet, hogyha a történetből film lesz, majd jó hangosan kiröhögünk, de ötletnek ötlet...

    VálaszTörlés
  4. Sia!
    Örülök hogy megvan a mondat, jó mondat, lehet belőle filmet csinálni.
    Közben az jutott eszembe, hogy a tópartis lányok által említett varázskertes ötlettel sok benne a rokonság. Gyerekként egy kert varázslatos hely lehet, amit sajnos az ember felnőtt fejjel már nem nagyon vesz észre. Illetve a gyermeki fantázia betöltheti az egyébként kopár helyet is színes világgal, szóval össze lehetne vonni a két ötletet. A tópartisok még nem tették fel az ötletüket, de remélem ez is meglesz hamarost.

    VálaszTörlés